Over Mij

Hallo, ik ben Sabrina en ik ben een gepassioneerde reisblogger die fulltime de wereld verkent.

Heb ik altijd al reisblogger willen worden? Stiekem is het altijd mijn droom geweest. Maar mijn weg om mijn droom waar te maken en reisblogger te worden, had nogal wat onverwachte wendingen.

de auteur in curacao

Het Begin van mijn Avontuur

Ik heb altijd van reizen gehouden. Toen ik nog op de middelbare school zat, waren de schoolreisjes naar het buitenland al mijn favoriet.

In die tijd ging ik ook met vrienden van school naar het buitenland, maar tijdens mijn rechtenstudie werd het pas echt mijn ding. Ik had veel meer vrije tijd en ik vond een aantal nieuwe vrienden die het leuk vonden om met mij mee te gaan.

Ik heb in die tijd veel plaatsen bezocht, waaronder:

Daarnaast ging ik op mijn eerste cruise! We ontdekten de oostelijke zijde van de Middellandse Zee op de MSC Magnifica.

In de jaren daarna werkte ik in als jurist en had ik helaas niet zoveel tijd om te reizen. Toch heb ik nog een cruise gemaakt – dit keer naar de westelijke Middellandse Zee. Een grotere cruise van Hong Kong naar Sydney volgde.

Ondernemingsrecht maakte mij niet gelukkig – dus besloot ik iets te veranderen!

Verhuizen naar Nederland

Drie jaar geleden beëindigde ik mijn carrière als jurist in Oostenrijk. Ik verhuisde naar Nederland om een nieuw leven te beginnen met mijn soulmate.

Aanvankelijk was ik van plan om mijn leven strikt volgens de maatschappelijke normen te leiden. Een studie doen, een baan vinden, trouwen, kinderen krijgen en werken tot je pensioen! Door de COVID-19 crisis kreeg ik de kans om een alternatief levenspad te verkennen.

Terwijl ik het maatschappelijke idee van succes najaagde, zag ik niet in dat ik veel meer uit het leven kon halen. De eerste lockdown raakte Oostenrijk en ik merkte plotseling dat ik werd afgeremd. Ik leefde een eenvoudig en rustig, maar prachtig leven met mijn vriend in een lange-afstandsrelatie.

De tijd brak uiteindelijk aan om weer fulltime aan het werk te gaan en afscheid te nemen van mijn vriend! Dat besef gaf mij ontzettend veel angst. Niet lang na mijn eerste paar weken terug op kantoor besloot ik mijn baan op te zeggen. Ik verhuisde naar Nederland om permanent bij mijn vriend te zijn.

Reizen is altijd al een passie van me geweest. Sinds ik aan de universiteit begon, heb ik regelmatig verschillende reizen gemaakt, meestal in Europa. Ik heb echter nooit echt het geld of de tijd gehad voor grotere (en langere) avonturen terwijl ik van 9 tot 5 werkte.

Dus besloot ik mijn nieuwe vrijheid te gebruiken om mijn carrièrepad in een creatievere richting te sturen. Na het volgen van lessen fotografie en social media management vond ik mijn passie in het creëren van inspirerende content. Ik documenteer graag alle prachtige plekken die ik mag ervaren.

Dankzij het werk van mijn man kunnen we bijna fulltime de wereld rondreizen. We zijn ongeveer 70% van het jaar in het buitenland geweest, soms naar populaire bestemmingen, soms naar verborgen plekjes.

Het ontdekken van ‘Slow Travel’

Blonde girl in a pink dress sitting on a wall in front of the beautiful town Oia in Santorini

Tegelijkertijd ontdekten we de kunst van Slow Travel, die goed aansloot bij de nieuwe waarden die ik in mijn leven begon op te nemen.

Slow travel is een manier van reizen waarbij de nadruk ligt op de lokale bevolking, eten, muziek, cultuur en geschiedenis. We begonnen buiten de gebaande paden te verkennen. We brachten uren door in cafés en keken naar het landschap, probeerden lokale delicatessen en legden contacten over de hele wereld.

We besloten het idee van Slow Travel te herdefiniëren op basis van onze voorkeuren en voegden er betaalbare luxe aan toe. Wij vinden dat de wereld zien niet alleen goed moet zijn voor je ziel, maar ook ontspanning voor het lichaam moet brengen.

Het ontdekken van prachtige resorts en een heerlijke mimosa voor de vlucht is net zo goed onderdeel van onze ultieme reiservaring als een kookles met de lokale bevolking of een wijnproeverij. Een deel van mijn doel als reisblogger is delen hoe je dit soort ervaringen kunt hebben en ervan kunt genieten.

Slow Travel is goed voor de ziel – Luxury Travel is goed voor het lichaam!

Samen de Wereld Ontdekken

Met onze nieuwe mindset besloten wij samen de wereld te ontdekken – met de prioriteit van kwalitatieve ervaringen over de kwantiteit.

We reisden vooral door Europa en zagen prachtige plekken in:

Daarnaast hadden wij het voorrecht om opgeteld bijna een jaar te verblijven in de Nederlandse Antillen, in Curaçao om precies te zijn. Tijdens dit verblijf hebben we ook de eilanden Aruba en Bonaire bezocht.

Tussen onze reizen naar de Antillen door hebben wij ook New Mexico een aantal keer voor werk bezocht.

Met elk jaar meer dan 200 dagen in het buitenland, ben ik een beetje een expert in reizen geworden. Ik heb geleerd hoe ik het comfortabel kan maken en toch veel kan zien.

Waarom ik Blog

Mijn doel is om een meer ontspannen manier van reizen toegankelijk te maken voor iedereen. Ik begon me veel beter te voelen tijdens en na mijn reizen, nadat we kwaliteit van ervaringen belangrijker begonnen te vinden dan kwantiteit.

Op deze pagina vind je veel leuke reisplannen en reistips voor de mooiste bestemmingen. Maar in vergelijking met andere reisblogs zijn ze niet tot de nok toe gevuld met uitstapjes en excursies. Mijn reisplannen laten tijd over om te dwalen en je te verwonderen.

Ze leiden mijn lezers naar de meest relaxte plekjes, lieve familiebedrijfjes en culturele en historische hoogtepunten. Zonder haast.

Veel van mijn artikels en reisplannen bevatten luxe reiservaringen. Dat komt omdat we veel waarde hechten aan excursies in kleine groepen of privéreizen en weg willen blijven van het massa-tourisme.

Tot slot wil ik het algemene perspectief van cruisen op deze blog veranderen. Je kunt een ontspannen en hoogwaardige ervaring hebben op en vanaf een cruiseschip – als je weet hoe. Mijn eendaagse cruise excursies tonen je de weg!

Ik hoop dat deze pagina iedereen zal helpen om een meer ontspannen reiservaring te hebben en het meeste uit hun vakanties te halen.

xoxo Sabrina